VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 2 iulie 2015

CIR - SEJUR 2015.

          
          
        
         
     Pentru rezidentii Caminului Rosen  a devenit o traditie. Prin grija DASM si a JCC, in fiecare an petrecem un sejur la CIR Eforie Nord.Un prilej de a intalni vechi prieteni si de a face noi cunostiinte, anul acesta : Acs Frima, Stuleanu Crinuta, Gulyas Julia, Fendrihan Liviu, familia Popa si multi altii.
         A fost o incantare. Marea, o feerie, un albastru infinit, cer senin, briza marii adia placut. Ne-am plimbat pe faleza, am fost si la plaje, in orele cand soarele nu dogorea prea puternic. De intrat la apa mai putin, marea era cam rece. Personal insa mi-am facut curaj si m-am avantat in valuri, am intrat in apa ... pana la glezne. 
        Ca de obicei ne-am bucurat de ospitalitate deosebita si de mancaruri delicioase, cu adevarat arta culinara.
         Sanda Wolf sefa taberii ne-a pregatit un program variat, interesant. Am facut o excursie in sudul Litoralului, pana la Mangalia si alta in nord la Mamaia. S-au purtat discutii foarte animate despre optimism, despre secretele longevitatii, despre evrei celebri din istoria omenirii. Ne-a vizitat Nina Ciuchia reprezentanta a firmei "Forever living products" care ne-a recomandat tot felul de produse naturiste pentru sanatate si frumusete. Doamnele au avut ocazia sa incerce diverse spray-uri, unguente, ceaiuri cu efecte garantate - ne-a asigurat Nina.
         Un moment deosebit l-a reprezentat sarbatorirea Oneg Sabat care s-a facut cu solemnitatea cuvenita.
         Permanent a existat multa veselie si buna dispozitie.
         Sa mentionam si prezenta in tabara a asistentei medicale Ioana David, prudenta este mama intelepciunii. Din fericire nu au fost probleme majore.
         Noi rezidentii Caminului Rosen am fost inconjurati permanent cu prietenie de toti partipantii.
         In ultima seara la petrecerea de ramas bun, ne-am promis sa ne revedem si la anul la CIR Eforie Nord.
               

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire