VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 7 septembrie 2016

DOMICILIU INSTABIL.

        
          De cateva saptamani este mare fierbere la Caminul Rosen. Am intrat in  ultima etapa a pregatirilor unui nou spectacol de teatru  DOMICILIU  INSTABIL - istorie subiectiva a locuirii -  scris si interpretat de rezidentii Caminului nostru. O formula noua, cu totul diferita fata de spectacolele prezentate pana acum.
          Repetitii intense, in grup si individuale, invatarea textelor (avem de data aceasta si versuri create de rezidenti), invatarea  melodiilor (de data asta si cantam - solisti, cor)), precizarea miscarii scenice, etc. Pe de alta parte construirea si manevrarea  decorurilor,  a recuzitei, stabilirea costumatiei, lumini, reflectoare ... dar cate nu sunt de facut pana la finalizarea unui spectacol .
          Actioneaza intens staful tehnic, profesionist : David Schwartz, Mihaela Michailov, Monica Marinescu,  Katia Pascariu, Paul Dunca, Misa Dumitriu, Jack Neuman, Vlad Arghir . Pe de alta "actorii" -  unii cunoscuti, precum Iudit Ardeleanu, Dorotea Weissbuch, Mihaela Birlegi, Marius Armasu, Margareta Eschenazi, dar si aparitii noi : Ioseph Cotnareanu, Lipa Segal, Marius Radulescu, tinere sperante de viitor... unii in varsta de 80-90 de ani si peste.
            Multa munca, fantezie si entuziasm -  cu care ne-am obisnuit deja ... s-a creat o traditie la Caminul Rosen.
            Sa mentionam ca in perioada pregatirii acestui spectacol au avut loc 2 evenimente fericite, care ne-au bucurat pe toti. Monica Marinescu si Mihaela Michailov au adus pe lume doi bebelusi adorabili Yanis si  Raul, dar aceasta nu le-a impiedicat sa participe la realizarea spectacolului nostru. 
            Calde felicitari si multumiri !
            Urmeaza avanpremiera pentru rezidentii Caminului si premiera la Teatrul Macaz, duminica 11 septembrie, orele 19.
            Va invitam la DOMICILIU INSTABIL si speram sa va placa.0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire