VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

vineri, 22 aprilie 2016

TES - MICROSTAGIUNE LA CAMINUL ROSEN.

 
        Anul 2016 se anunta cu mari bucurii pentru rezidentii Caminului Rosen. Este pentru a treia oara, anul acesta, cand primim vizita unui grup de actori de la TES. Aproape ca putem vorbi de o micro stagiune.
         De data asta a fost vorba de alte vedete: Cornel Ciupercescu, Dorina Paunescu si Monia Pricopi. Nume cunoscute, pe care le-am vazut  deseori de la distanta, pe scena. De data asta am avut placerea sa-i vedem de proape -  in mijlocul nostru - si sa discutam cu ei prieteneste. Ne-au facut o demonstratie a talentului lor, dar s-au dovedit, in particular, niste oameni extrem de simpatici.
         Cu ce ne-au delectat ? Versuri de George Toparceanu, epigrame de Mircea Ionescu Quitus, amintiri despre Toma Caragiu si Jean Constantin relatate de Carol Feldman, ne-au citit din Radu Paraschivescu,Teodor Puca, etc. S-a creat o atmosfera de buna dispozitie generala. Aplauzele noastre entuziaste au rasplatit dupa merit talentul lor.
         In final, am depanat amintiri din teatrul romanesc si in special despre trecutul teatrului evreiesc din Romania. Multi dintre noi am cunoscut personalitati de seama care au ilustrat teatrul evreiesc : regizorii Moni Ghelerter si Hari Eliad, secretarul literar  Israel Bercovici, actorii Seidy Gluck, Leonie Waldman, Sonia Fischler si multi altii. Oaspetii nostri ne-au relatat, printre altele, cum au invatat limba idis.
         Am petrecut impreuna momente deosebit de placute, comentariile noastre continuand si dupa plecarea lor. Ca de obicei, intalnirea a fost filmata de PR. Nae Oana Monica.
        Multumirile noastre, Maia Morgenstern.

                                           
 



              



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire