VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 26 mai 2016

PROBLEMA LOCUINTEI A AJUNS LA MACAZ !

                 
    Teatrul Macaz, un spatiu, intim, neconventional, atmosfera boema a gazduit lansarea numarului 14 al revistei GAZETA DE ARTA POLIOTICA, coordonat de Mihail Dumitriu, Laura Sandu, Mihaela Michailov si David Schwartz.
                  Ioseph Cotnareanu, Dorotea Weissbuch, Mihaela Birlegi si subsemnatul am fost invitati sa participam. 
                  Surpriza ! Un eveniment obisnuit a devenit pentru noi, o mare bucurie. Pe pagina intaia a publicatiei -  pe toata pagina, - un titlu cu litere mari   "Locuirea : istorii personale. Perspectivele rezidentilor Caminului Rosen si ale elevilor de la Scoala nr.136".                       Tot numarul,16 pagini, cuprinde povestiri si previziuni facute de rezidenti ai Caminului nostru si de elevi de la Scoala 136, despre problema locuintei, a relatiilor intre chiriasi si proprietari, intre vecini, cum a fost odata si cum va fi in viitor. Dreptul la o locuinta, la un trai decent  este o problema spinoasa, din pacate, departe de a fi rezolvata multumitor, in prezent.
                   Textele publicate in revista sunt rodul unor dezbateri  ce au avur loc noi la Camin si la scoala respectiva. Publicatia cuprinde numeroase desene, precum si caricaturile rezidentilor, copiilor si coordonatorilor care au participat la realizarea numarului 14.    
                   La lansare erau prezenti numerosi tineri, care s-au aratat interesati sa afle de la noi amanunte legate de tematica revistei. Le-am povestit despre "confortul " in care am trait noi - incepand din anii '20 ai secolului trecut - lampa cu gaz, godin cu lemne, cismea in curte, fara canalizare ...  apoi in anii razboiului, cu apartamente confort 2, 3 si 4, locuite in comun de 2-3 familii, cu alimentele de baza rationalizate, etc.
                    Prietena noastra Adriana Pelin a facut numeroase poze pe care le vom pastra ca o deosebit de placuta amintire.       
    
       



        

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire