VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 12 septembrie 2016

O NOUA PREMIERA A CAMINULUI ROSEN.

             


       O noua premiera, un nou succes !
               LOCUINTA INSTABILA - o istorie subiectiva a locuirii - un nou spectacol scris si interpretat de rezidentii Caminului Rosen. Al saselea, in ultimii 7 ani. De data aceasta, cu numeroase scenete, monologuri, melodii in cor si solo,
cu  decoruri mereu schimbate, cu reflectoare, cu jocuri de lumini, ce mai ...cu adevarat, un spectacol de teatru.
               Lume multa, sala Teatrului Macaz s-a dovedit neincapatoare, s-au pus scaune in plus printre rânduri si tot a mai ramas lume in picioare.
              Noutati si in ce priveste distributia. Pe langa actorii consacrati, Iudit Ardeleanu, Dorotea Weissbuch, Mihaela Birlegi, Margareta Eschenazi, Marius Armasu si Pompiliu Sterian, au aparut actori noi - tinere sperante de viitor- Ioseph Cotnareanu, Lipa Segal si Marius Radulescu.
              Spectacolul  prezinta transformarea locuitului urban in Romania, de-a lungul timpului, diferentele de clasa, respectiv diferentele de confort, momente din perioada interbelica, a razboiului, a  persecutiilor etnice, a perioadei comuniste, calvarul locuintelor in comun.  Dar si situatia pe glob, multi semeni ai nostri neavand locuinte.
                Mesajul transmis de spectacolul nostru
                         Dar vedem departe-n zare
                         O zi de mare sarbatoare
                         Fiecare s-aib-o casa

                         Cu multe bunatati pe masa
                          ..................................
                         Fara ura si rasism
                         Fara nici un fanatism
                         Toata lumea sa se-mpace
                         Sa fie pe tot globul ... pace !
                  Spectatorii au aplaudat indelung eforturile rezidentilor, apreciand veridicitatea si naturaletea  momentelor traite de acestia, precum si umorul strecurat printre rânduri. Cei mai in varsta si-au amintit de viata lor in trecut, cei mai tineri - foarte multi - au aflat noutati de istorie adevarata.
              In final un cuvant de recunostinta, de multumire si  de admiratie,  pentru principalii vinovati  David Schwartz, Mihaela Michailov, Monica Marinescu, Paul Dunca, Katia Pascariu, Jak Neuman si Misa Dumitriu

  PS.
La spectacol au asistat Yanis si Raul, in varsta de cateva luni. Mamicile lor ne-au asigurat ca bebelusilor le-a placut, desi nu au aplaudat.
          
                            
        
        


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire