VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 23 februarie 2017

EVENIMENT LA CAMINUL ROSEN.


         Caminul Moses Rosens billede.
          La Caminul nostru "Amalia si sef rabin dr. Moses Rosen a avut loc o manifestare foarte importanta. Din initiativa conducerii Caminului s-a organizat un eveniment intitulat : "Caminul - avantpost al imbatranirii active". Au participat numeroase personalitati de seama : acad. prof. dr. Silviu Diaconescu, dr. Gabriela Cristescu de la Societatea Nationala de Geriatrie, Teodora Ene de la  Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala, prof. dr. Mirela Manea de la Spitalul "Prof. dr. Alexandru Obreja", medici de la Spitalul Sf. Ioan, de la Spitalul Elias, Mihai Bajku director la Fundatia internationala "Omenia", Cerasela Bichir presedinte A.D.I.V. Centrul Nicolae Cajal, Magda Iacobini sef Centrul pentru Persoane Varstnice  "Speranta" - sect.2, Marius Chiroiu director Centrul de batrani Straulesti, Iuliana Ghidu, director Asociatia P.A.V.E.L. a parintilor care au copii bonavi de cancer, etc.
          Din partea FCER a fost prezent  dr. Aurel Vainer presedinte, Ovidiu Banescu vicepresedinte, Anette Vainer, Paul Schwartz  presedinte CEB si dr. Mona Bejan director DASM.  A fost prezenta Irina Cajal subsecretar de stat la Ministerul Culturii.
          Cu aceasta ocazie a fost dezvelita o placa comemorativa, in memoria pictoritei Medi Wecsler Dinu care a locuit ultimii ani din viata la Caminul Rosen, pana la varsta de 107 ani.   
          In continuare, oaspetii au vizitat Caminul. Trebuie spus ca in momentul de fata, Caminul nostru se afla in plin proces de renovare si modernizare. Etajul II a fost finalizat, lucrarile continua la parter si etajul I. Etajul II  arata in prezent ca un hotel de 3-4 stele.     
          Oaspetii  au  avut ocazia sa-i  vada pe rezidentii nostri in plina activitate la cercul de arta culinara, la sala de gimnastica, la atelierul de  art-terapie si la sala de calculatoare. La club a rulat un film cu momente din spectacolele de teatru scrise si interpretate  de rezidentii Caminului. 
          In final, oaspetii d-au reunit in salonul de la intrare unde erau expuse diferite materiale  legate de viata Caminului Rosen : reviste, taieturi din presa, fotografii, pliante, programe, Albumul ilustrat "VARSTA 4", etc.
          Colegul nostru Justin Saler a relatat despre activitatea sa la Radio Shalom unde a realizat peste 200 de emisiuni, o parte din ele chiar in perioda de cand se afla la Camin.
          Manifestarea s-a inchetat cu un moment din spectacolul "Locuinta instabila", interpretat de Dorotea Weissbuch si subsemnatul.
          Oaspetii au  apreciat conditiile de trai  de trai de la Camin, supravegherea medicala de care beneficiaza rezidentii si bogata activitate de socializare ce se desfasoara aici. Au dat asigurari ca vor pastra o colaborare permanenta cu noi.
          A fost o actiune reusita ; urmeaza altele.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire