VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

vineri, 10 martie 2017

O DATA PE AN, DE 8 MARTIE.

             Billedresultat for 8 martie ziua femeii
   A devenit o frumoasa traditie ca ziua de 8 martie sa fie sarbatorita cu mare veselie, un omagiu adus de noi - sexul puternic, (oarecum) - mamelor noastre, sotiilor,  prietenelor, fiicelor, nepoatelor, etc.
          Si noi rezidentii  Caminului  Rosen respectam desigur traditia. Am oferit doamnelor flori si mai ales  imbratisari. Ne-am intalnit apoi la club unde am exprimat prin cuvinte si prin muzica sentimentele noastre de recunostinta - macar o data pe an - fata de colegele noastre.
           S-a vorbit despre personalitati feminine importante, precum  Cleopatra regina Egiptului, Marie Curie savanta celebra, Golda Meir prim ministru al Israelului si multe altele. Desigur am amintit si de femei de seama din Romania : Ana Aslan, mult apreciata pe plan international,  Nadia Comaneci cea mai cunoscuta  romanca pe plan mondial, Angela Gheorghiu, una dintre cele mai bune cantarete contemporane, etc.
          Doamnele Mihaela si Matilda au evocat, la randul lor - cu nostalgie -  perioada matriarhatului, cand sub conducerea femeilor, societatea umana a facut mari progrese.
         Noi barbatii Cotnareanu, Savoiu, subsemnatul nu le-am contrazis. Macar o data pe an, de 8 martie !
         Mai mult le-am promis ca pe viitor, le vom supara mai putin si le vom respecta mai mult.  Macar o data pe an, de 8 martie !
          

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire