VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 4 iulie 2019

LAG BAOMER LA CAMINUL ROSEN


image.png
      Potrivit traditiei Lag Baomer 5779 a fost o zi de mare bucurie. Intr-o  splendida zi de primavara, parcul Caminului Rosen plin de verdeata si flori a primit sute de oaspeti cu varsta intre doi si 100 de ani. De mentionat printre oaspeti Prim rabinul Rafael Shaffer, Sanda Wolf din conducerea CEB, Iancu Tucarman supravietuitor al trenurilor mortii de la Iasi, regizorul de succes Erwin Simsensohn cu intreaga familie, poetul Z.Tauberg si Ada Pelin designer.
          Ca de obicei, JCC a organizat o suita de surprize pentru toate gusturile : muzica, dans, grupul vocal israelian din Ariel, corul Hazamir dirijat de Bogdan Lifsin, gimnastica aerobica, atelier de pictura, de sculptura, tatuaje temporare cu henna, bataie cu apa, tobogan gonflabil si trambulina pentru copii, etc. Printre dansatori au aparut si doi uriasi - de peste 3 metrii (pe picioroange). 
            N-au lipsit surprizele gastronomice : gratar pe carbune (specialitatea colectivului culinar condus de doamna Ilona), shakshuka la ceaun (un fel de tocanita extrem de gustoasa), clatite uriase cu gem (10 feluri) delicioase prajituri si vata de zahar. Unii au luat loc la mese, altii direct pe iarba verde
           Echipa  de la JCC in frunte cu Adi Gueron a asigurat permanent buna dispozitie si veselia  generala. S-au facut numeroase poze. 
           Pentru rezidentii Caminului a fost o incantare, ne-am amintit de momente fericite din copilaria noastra. 
          Multumim JCC.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire