VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 11 decembrie 2019

MARE BUCURIE LA CAMINUL ROSEN.


image.png
                 Ziua Internationala a Voluntarilor a fost sarbatorita la Caminul Rosen cu mare bucurie, ca un omagiu adus numerosilor voluntari cu care colaboram, niste oameni minunati pe care ii consideram ca fac parte din familia noastra.
                 Ne referim la celebrul grup de arta comunitara intitulat "VARSTA 4", respectiv David Schwartz, Mihaela Mihaillov, Monica Marinescu, Paul Dunca, Katia Pascariu si invitatii lor, ne referim la distinsa Roza Brumfeld, la enciclopedia judaica Risha Deutsch, la inimoasa Adriana Pelin care a facut sute si sute de fotografii artistice despre viata la Caminul Rosen ... si lista e lunga.
                 In cuvantul sau directorul Gaetano Perrotta a adresat multumiri  voluntarilor, subliniind ca  timpul este un factor foarte important in viata fiecarui om, o adevarata comoara de invatatura si experienta, dar este limitat. Si totusi acesti voluntari au daruit cu generozitate rezidentiIor  ore si zile intregi  din timpul lor pretios, dornici sa le faca batranetea mai usoara.
                 La randul sau domnul director Pavel Gerard Alexandru a urat bun venit noilor voluntari   aparuti, mentionand  ca relatia directa, individuala, cu rezidentii, are o valoare umana  mult mai mare decat simpla daruire a  unor fructe sau dulciuri, cum se intampla uneori. Contribuie din plin la ridicarea moralului acestora, le face batranetea mai frumoasa.    
                Roza Brumfeld a evocat in cuvinte emotionante cum a venit prima data la Caminul Rosen adusa de doamna Sasa Ionescu - fie memoria ei binecuvantata - si a ramas profund legata de rezidentii Caminului, care i-au devenit prieteni dragi. 
               In cuvantul sau Paul Dunca unul din initiatorii Proiectului "Varsta 4 " a facut un scurt bilant al celor 10 ani de colaborare cu rezidentii Caminului cu rezultate deosebite. in aplauzele entuziaste ale celor prezenti a anuntat ca au noi proiecte pentru viitor.
               Cu ocazia Zilei Internationale a Voluntarilor am  avut s si o surpriza foarte placuta - noi voluntari si-au exprimat dorinta de a colabora cu noi : Raluca Stana, Necula Cristina, Chipesiu Ana Maria, Chioc Mirela, Mihail Alexandra, Ciobotaru Andreea, Geacar Naria Luiza si Florea Rodica studente la Facultatea de Psihologie. De asemenea Mihai Serban, Iuliana Dumitru si Abramovici Aurica care afland despre existenta noastra din internet, au hotarat sa vina in sprijinul nostru.
               In numele rezidentilor Caminului am transmis atat voluntarilor vechi si celor noi sentimentele noastre de dragoste, respect si recunostinta. Actiunile lor sunt extrem de benefice pentru moralul nostru. Am petrecut impreuna multe momente de mare bucurie.
               
image.png

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire