VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 28 aprilie 2010

AM FOST LA TEATRU ! ? !

Da , am fost , dar am vazut ceva cu totul altfel decat stiam eu , am vazut ca exista astazi si un altfel de teatru , neconventional . Si o spun de la inceput mi-a placut !

In tineretea mea cand spuneai ca ai fost la teatru , toata lumea intelegea ca ai fost intr-o sala mare cu o scena inalta cu cortina grea de catifea si cu spectatorii instalati in cateva sute de fotolii asezate in randuri paralele .De cele mai multe ori existau si loji si balcoane.Tinuta la asemenea spectacole era de regula , deosebita .

De data asta a fost cu totul altceva .Sala era un cafe bar , foarte frumos ornamentata. Spectatorii erau asezati la niste masute scunde de cate 4-5 locuri si aveau in fata un pahar cu suc rece sau o ceasca cu cafea fierbinte . Era un cadru foarte intim . Scena era la nivelul solului si cortina nu exista .Actorii jucau parca printre noi .

Spectacolul a fost foarte original conceput , ca o alternanta de imagini filmate pe un ecran si scenete de teatru .Pe ecran erau prezentate interviuri chiar cu interpretii spectacolului .
" FACETI LOC ! " documentar despre proprietate , asa se intitula spectacolul si cuprindea numeroase momente de satira sociala pline de haz, exprimand revolta pentru atitudinea birocratica ,pentru incompetenta si nepasarea unor personaje din aparatul de stat , fata de cererile cetatenilor .
Textele apartin Mihaelei Michailov sunt pline de umor si de mare actualitate .Dintre actori am remarcat pe Rodica Mandache ,Constantin Cojocaru si Irina Mazanitis . O aparitie deosebit de placuta a fost prietena noastra Monica - Alice Monica Marinescu - cum scrie in program .A facut dovada unui real talent in rolul Florentina .Aplauze prelungite au rasplatit pe interpreti . A fost un succes ! Cel putin dna. Iudith era entuziasmata .
Sa mai amintim ca partea de video a fost realizata de o alta buna prietena a noastra Cinty Ionescu care a reusit niste prim planuri foarte frumoase .Last but not least , regia spectacolului dinamic , alert , a apartinut tot unui prieten de al nostru David Schwartz .Ati observat ca am redat la modul oficial numele prietenilor nostri , in intregime , desi de obicei ii numim pe numele mic ,asa ca intre prieteni .
Despre David am aflat ca este unul dintre protagonistii teatrului comunitar , nonconformist si a organizat spectacole in tren .Este o mare deschidere pentru raspandirea artei teatrale in masele largi .
Mi-as permite o mica gluma . Sunt sigur ca grupul nostru de la Camin avand in frunte pe dna. Medi cu cei 101ani ai sai , a stricat media de varsta a spectatorilor Nu cred ca erau multi , peste 30 ani . Si toti imbracati in tinuta sport.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire