VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 6 octombrie 2010

M A R T U R I S I R E

EU MA SIMT FOARTE BINE LA CAMINUL ROSEN SI CONSIDER CA ACEST CAMIN REPREZINTA O MARE BINEFACERE PENTRU VIATA NOASTRA !
V-ati gandit vreodata ce s-ar intampla daca acest Camin nu ar exista sau -Doamne pazeste -
s-ar desfiinta ?
Va spun eu : ar fi o tragedie . Cei mai multi dintre noi s-ar prapadi cu zile .
Intr-adevar avem printre noi colegi care nu mai au pe nimeni pe lume ,colegi care nu se pot deplasa decat in scaune cu rotile ,colegi care nu se pot imbraca , spala sau hrani singuri .Toti acestia ar fi condamnati la pieire .Caminul este singura lor salvare .
Dar si pentru noi ceilalti , Caminul este ca o barca de salvare .
Odata cu inaintarea in varsta se produce un fenomen absolut normal , ramanem tot mai singuri .Treptat , treptat rudele , prietenii , cunostiintele dispar. Unii parasesc aceasta lume , altii datorita conditiei lor fizice nu ne mai pot vizita .Si singuratatea este cumplita !
In asemenea conditiuni solutia salvatoare ramane tot Caminul .Aici avem posibilitatea sa ne gasim noi prieteni , sa ne formam o a doua familie . Totul este doar o chestiune de timp de intelegere si de adaptare .
O insemnatate deosebita , in acest sens , o au actiunile de socializare ,cultural educative ce se deafasoara la Ergoterapie sub indrumarea dnei. Rodica si a psihologului nostru dl.Ilie .Este vorba de conferinte , dezbateri ,auditii muzicale , concursuri de cultura generala , prezentari de film , apoi de participarea la concerte ,la spectacole de teatru , la diferite manifestari la JCC in Popa Soare , excursii ,plimbari prin parcurile Capitalei ,vizite la muzeie si expozitii si multe altele .Nu se poate sa nu amintim de sejururile minunate petrecute la Cristian Yahad si Eforie Nord .Deasemenea sa nu pomenim de vizitele periodice ale voluntarilor FCER Si cum am putea trece cu vederea interesantele ateliere de creatie organizate de David si echipa sa si lista poate continua .
Personal as adauga intalnirea cu internetul , precizand ca am invatat sa lucrez la calculator aici la Camin .
Toate acestea ne ajuta sa nu ne simtim singur si scot in evidenta rolul social pe care il indeplineste Caminul Rosen .
Va rog sa-mi permiteti sa citez macar cateva nume dintre cei mai activi participanti la aceste actiuni :Medi, Eva ,Tina ,Fonea ,Virginica , Tudorica ,Marius , Sorin etc .
Bine , bine -o sa spuna cineva - dar acest Camin e perfect ? Aici nu sunt lipsuri nu exista probleme ?
Oho ! si inca ce probleme ,numeroase si unele extrem de dificile .Insa rezolvarea lor nu este treaba noastra .Sunt altii care se ocupa de ele , care se zbat zi de zi sa gaseasca solutii .
Aici ma gandesc , in primul rand la dl. director Gaetano Perrotta , la dna. dr. Anghel , la dra. Mocanu , deasemenea la dl.Dan , dra. Irina , dna. Mihaela si la multi altii .Le multumim din toata inima .
Totodata ne facem o datorie de onoare exprimand recunostiinta si intreaga noastra gratitudine fata de inaltii protectori ai Caminului Rosen : FCER, Joint ,B'nei B'rith ,DASM datorita carora acest Camin exista astazi .
In incheiere repet cu toata sinceritatea
EU MA SIMT FOARTE BINE LA CAMINUL ROSEN !

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire