VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 1 februarie 2012

SEMNE BUNE ANUL ARE .

Duminica am primit vizita unui grup numeros de voluntari ai FCER condus de Janina Ilie si SilvianHorn .Conditiile meteorologice vitrege - cod portocaliu - nu au constituit o piedica , dorinta de a aduce momente de bucurie si buna dispozitie rezidentilor Caminului a fost mai puternica .Infruntand gerul si nametii ei au venit la noi , ca vechi si adevarati prieteni .
Era pentru prima data in noul an 2012.
Revederea " dupa un an de zile " cu doamnele De Mayo , Marga Trifu , Marcela Craiu , Cohn , Alexandra , domnii Jerome Moses , Marius si altii a fost geosebit de calduroasa : imbratisari , urari de sanatate si la multi ani . Oaspetii ne-au oferit portocale si banane ,atat celor aflati in numar mare in salonul galben , cat si rezidentilor retinuti in camera .
In acest timp specialistii se ocupau sa instaleze microfoane , difuzoare , aparatura electronica , semn ca va urma un spectacol care s-a dovedit plin de surprize placute .
Prima surpriza . Apare un tanar foarte jovial . Atentie , imbracat intr-o tinuta de mare gala : frac , papion si joben , amintindu-ne de balurile fastuoase din tineretea noastra .Acesta a fost prezentatorul spectacolului .
A doua surpriza . Am ascultat recitalurile muzicale ale unor artisti consacrati pe care ii cunosteam de la radio si televiziune , precum Ioan Alungulesei cu cantece din folclorul de pe meleagurile moldovenesti si Ana Ciulpan cu romante si cantece de petrecere , Spontan s-au format in jurul acestora hore la care s-au prins o mare parte din asistenta . Sa-i fi vazut batand pasul "voiniceste " pe rezidentii nostri Dora , Udel , Angelica , Simy , Tudorica , Vili , Marius ,
Rasela , Lucica , Lazarica , Fred ! Printre ei ca argintul viu , doamna Rodica ii imbia la joc pe cei mai timizi , fredond melodiile alaturi de solisti .
A treia surpriza .Am vazut in continuare si tinere sperante de viitor : foarte tinerii balerini Andreea Moisa si Marius Mustatea care au dovedit un real talent precoce care cu siguranta ii va purta si pe ei in randul consacratilor .
A patra surpriza . Programul a cuprins numeroase momenta vesele .Prezentatorul Aculin Tanase - un adevarat showman - a recitat versuri satirice de Ion Pribeagu si o serie de epigrame hazlii productie proprie .
A cincea surpriza . In veselia generala a aparut si un numar neprevazut in program .
Doamna Lanset dintre voluntari a recitat versuri umoristice facand dovada unui talent multilateral, domnia sa fiind de fapt fosta balerina la Teatrul de Opereta.
Intregul program ne-a incalzit inimile si afost rasplatit cu aplauze entuziaste de toti cei prezenti .
Totul s-a incheiat - veritabila apoteoza - cu o invitatie la vals , deschisa de cei 2 tineri balerini .Un spectacol impresionant , zeci si zeci de perechi rezidenti si voluntari plutind pe aripile valsului nemuritor .
Anul 2012 a in ceput cu mare veselie la Caminul Rosen .
Va multumim din tot sufletul , dragi prieteni .

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire