VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

duminică, 21 iulie 2013

VIATA , CA O POVESTE FRUMOASA .

Viata noastra seamana cu basmele din copilarie. O lume minunata populata cu mandre printese , cavaleri viteji si batrani cu barba mare alba care dau sfaturi intelepte celor tineri .Existau insa si zmei rauvoitori, balauri infricosatori si diavoli vicleni care totdeauna erau doborati, dupa lupte grele.Cu alte cuvinte, vreau sa zic ca in viata avem episoade de mare bucurie, de fericire, dar si necazuri,suparari, chiar nenorociri, cu care trebuie sa luptam pentru a le depasi.
De fapt, notiunile  fericire-nenorocire sunt absolut relative. Paradoxal, acelasi eveniment poate fi un prilej de fericire sau de nenorocire.
Iata un exemplu .Suntem victima unui accident de circulatie.
Ne loveste o masina si ne alegem cu contuzii la picioare si la cap. Ce urmeaza ? 
Unii izbucnesc furiosi : ce nenorocire ! vai de capul meu ! totdeauna am ghinion !
Altii mai echilibrati, gandesc : ce fericire ! am scapat cu viata !  Sunt un om norocos !
Primii fac parte din categoria celor pesimisti. Sortiti vesnic sa fie nefericiti, vad totul in negru, sunt nemultumiti de toti si de toate. Viata lor este amara, mereu trista.
Ceilalti sunt optimistii. Acestia  incearca sa depaseasca 
momentele grele, au incredere in viitor si zambetul pe buze. Viata lor este frumoasa , plina de veselie si buna dispozitie !
Alegeti ce preferati !
Adevarat, uneori nu este deloc usor, dar trebuie sa invatam sa gandim pozitiv,  sa ne bucuram chiar si de lucrurile marunte, cum ar fi o floare, un rasarit de soare, o plimbare prin  parc.
Numai asa vom face din viata noastra, o poveste frumoasa ca in basmele din copilarie.
Mult succes !

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire