FILM DESPRE HOLOCAUST.
La Institutul pentru Fericire am participat de curand la premiera in Romania a filmului "THE LADY IN NUMBER 6", realizat de Malcolm Clarke, care a obtinut premiul Oscar. Este vorba in acest film, de Alice Sommer, o evreica nascuta la Praga - pianista celebra - care a fost deportata de nazisti in lagarul de exterminare de la Theresienstadt, impreuna cu intreaga familie. O adevarata minune, a supravietuit ! Mai mult a ajutat si pe ceilalti prizonieri sa nu isi piarda speranta, interpretand din memorie numeroase concerte la pian. "Muzica mi-a salvat viata" afirma domnia sa.
Este absolut uluitor cum eroina filmului dupa cate a suferit, cu siguranta, avand probleme de sanatate, canta zilnic la pian, degetele ei cam stafidite alearga pe clapele alb-negre. Venerabila doamna - are 109 ani - e vesela, spune glume, rade. E fericita !
Dupa vizionarea filmului, au avut loc discutii. Andreea Neacsu - trainer specializat in psihologia pozitiva - a cerut celor prezenti, sa exprime impresii, pareri, comentarii. Tinerii au avut cuvinte de compasiune fata de victimele Holocaustului si au condamnat atrocitatile comise impotriva unor oameni nevinovati. S-a apreciat ca Alice Sommer reprezinta un model de atitudine in viata, pentru fiecare dintre noi.
Diana Popescu,Tea Vasilescu, Titu Constantin, Andrei Chirea si altii au fost interesati sa afle si ce gandesc, oamenii in varsta din tara noastra, concret care este starea de spirit a noastra, a rezidentilor de la Caminul Rosen,
Oana Bratila manager al IPF a relatat ca a citit blogul nostru "varsta 4" si a inteles ca cei de la Caminul Rosen traiesc o a doua tinerete. " Avem multe de invatat din experienta de viata a celor in varsta. E clar ca depinde de noi, ca sa fim fericiti", a spus ea.
Pentru mine a fost o surpriza foarte placuta. Urmaresc zilnic posturile tv si presa - sunt pline de stiri si imagini despre violente, oameni pusi pe scandal, despre cantareti fara har, femei care isi etaleaza nuditatea - nu numai fizica - si cu totii au ajuns multimilionari, "oameni de succes". Eram ingrijorat ce efect au toate acestea in randul tineretului ?
Am devenit mai optimist. Sperantele intr-o lume mai buna, intr-o lume a pacii si a bunei intelegeri intre toate popoarele, intr-o lume mai fericita au sporit.
Activitatea tinerilor de la IPF poate fi un posibil raspuns la eterna intrebare : Ce trebuie sa fac pentru a fi fericit ?
1 comentarii:
Va multumim mult pentru gandurile frumoase si pentru ca v-ati impartasit optimismul cu noi. Pe curand! :)
Trimiteți un comentariu
Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]
<< Pagina de pornire