VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 23 noiembrie 2015

SURPRIZE SI BUCURII.

                
                          
             O initiativa excelenta a JOINT si FCER, crearea Centrului Comunitar Evreiesc  - JCC, care desfasoara o bogata si  extrem de variata activitate cultural-educativa-distractiva, in slujba comunitatii.
            Legat de aceasta trebuie mentionat ca noi rezidentii Caminului Rosen ne  consideram privilegiati, fiind mereu invitati la aceste activitati. Mai mult, deseori se intampla ca diferite grupuri de la JCC sa ne viziteze si sa ne prezinte diferite programe foarte atractive.  Circula printre noi,  sintagma  "JCC, surprize si bucurii".
           Chiar de curand am avut parte de o astfel de bucurie.             
           Au sosit in mijlocul nostru dr.Mona Bejan, Adi Gueron si un grup de tineri cu varsta intre 12 si 18 ani, condusi de Miriam Rosentvaig. Am aflat ca fac parte din colectivul de tineri  "young liders" pregatiti la JCC.
           Extrem de prietenosi au legat curand discutii extrem de placute cu rezidentii nostri. Nu putea sa lipseasca programul artistic care l-a avut ca protagonist pe Tomer pianist, chitarist si solist vocal. Are abea 17 ani si este foarte talentat.  Daca nu ati auzit de el, fiti siguri ca veti auzi multe in viitorul apropiat. Ne-a oferit un mini recital cuprinzand : Sonata lunii, Dunarea albastra, Shalom alehem,  Kol haolam kulo, Hava Naghila, Andri Popa, For the living si altele. Toti cei prezenti au fredonat melodiile cunoscute, au aplaudat in ritmul muzicii si au format hore. Au fost momente de mare veselie.
            Va multumim din inima dragi prieteni si va mai asteptam cu toata dragostea. Alaturi de voi ne-am simtit din nou tineri.
                         
                        
                          
 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire