VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 16 decembrie 2015

"CHIITZI BUSH" - LA CAMINUL ROSEN.

             
     


  Ati auzit de "CHITI  BUSH" ? - a se citi Chitibus . Este un club pentru copii, gradinita si "after school", care ofera micutilor un program variat de relaxare, instruire si distractie, in deplina siguranta. Resedinta clubului este in cartierul Bucurestii Noi, aproape de Caminul Rosen. 
        Ramona Blidaru directoarea clubului a avut o frumoasa initiativa, de a organiza o intalnire intre copilasi si rezidentii Caminului nostru.
       A fost un prilej de mare bucurie pentru noi, dar si pentru micii nostri oaspeti, cu varsta intre 2 si 10 ani. Ne-am povestit unii altora, ei despre viata lor la club, noi despre cum era in copilaria noastra. Desigur noi le-am vorbit  despre Hanuka, sarbatoare care tocmai s-a incheiat si ei de spre sarbatoare care vine Craciunul, ce daruri asteapta de la Mos Craciun.
        I-am cunoscut astfel pe fratii Timis - Horia si Clara, pe Maria Dogaru, pe Alin Bulgaru, pe Rares Popescu pe Linda pe si multi altii. S-au dovedit foarte talentati au spus poezii, au cantat : Zurgalai, zurgalai,  Fulgi de nea, Mos Craciun si o placuta surpriza - cantecul evreiesc Shalom Aleinu, sa fie pace pe pamant. Ca amintire, noii nostri prieteni ne-au daruit un tablou mare reprezentand un Om de zapada lucrat de ei in tehnica "amprenta din palmutele copiilor", pe care il vom pastra cu drag, la clubul nostru.
         Binenteles, si noi le-am oferit gogosi, dulciuri, suc si la fiecare, o jucarie care le-a placut mult,  un Mos Craciun, in miniatura.
         Un cuvant de sincera pretuire pentru Alexandrina Stan, Maria Titianu si ceilalti din corpul didactic al clubului, pentru roadele muncii lor.
        Copilasii ne-au incantat si... ne-au promis ca mai revin pe la noi.


   
     
     
     

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire