VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

vineri, 11 decembrie 2015

HANUKA - ZILE DE MARE BUCURIE.
                                 
                   
                   Pentru rezidentii Caminului Rosen, Hanuka 5756 a  insemnat 8 zile  de mare bucurie.

                  Intr-una din seri au venit la Camin,   personalitati de seama ale Comunitatii noastre : ing. Anette Vainer, vicepresedinte al BBR, Rabinul Rafael Shaffer, Attila Gulyas director DASM, Aurel Iovitu din conducerea CEB, cantorul Iosif Adler si altii.
                 Rabinul Rafael Shaffer ne-a vorbit despre una din  invataturile importante, legate de Hanuka. Niciodata sa nu spui "nu se poate". Daca ai  credinta, daca ai vointa, daca esti perseverent, orice problema - oricat de dificila -  se rezolva.

               A mai luat cuvantul Anette Vainer care a transmis un salut  din partea presedintelui Aurel Vainer  si a subliniat prin cuvinte emotionante, grija  FCER pentru Caminul Rosen. Observa cineva "doamna Vainer a vorbit la inima noastra, nu la microfon".
                    Un alt moment emotionant a fost cand dr. Nicoleta Oprea - director al Caminului Rosen -  a tras perdelele de la fereastra si pe terasa clubului a aparut o Menora uriasa  care a liminat  timpn de 8 zile.
                    A urmat o explozie de veselie si buna dispozitie : un concert de melodii  in ivrit, idis, ladino, si romana, oferit de Bucharest Klezmer Band, dirijat de Bogdan Lifsin.A fost o adevarata intrecere intre indragitele  soliste vocale Carmen Iovitu, Geni Brenda, Anabela Neazi -  ultimele doua, actrite la TES -  si mare surpriza pentru noi... Rodica Doija, pe post de solista vocala.  Dar sa nu ii uitam pe instrumentistii bandului : Rodica Doija-vioara, Sorin Dobrota-clarinet,  Christian Dragomir-percutionist si bineinteles Bogdan Lifsin - pianist, acordeonist, dirijor, prezent in toate formatiile muzicale ale Comunitatii noastre. Entuziasmul lor tineresc  ne-a cuprins si pe noi, sala a rasunat de aplauzele, cantecele si veselia intregii asis
tente, lucru rar intalnit imtr-un Camin pentru oameni in varsta.                                             
                    Multumim din toata inima lui Silvian Horn coordonatorul formatiei.
                   Au fost si alte mari bucurii de Hanuka.  

                   Intr-o seara am participat la aprinderea lumanarelelor la Templul Coral, in alta seara la aprinderea lumanarelelor la JCC. De fiecare data au fost programe festive exceptionale. 
                   Intr-o dimineata am primit vizita unui grup de copilasi de la gradinita Gan Eden care ne-au incantat si ei cu cantecele lor de Hanuka.
                   Un  moment deosebit a fost in seara cand la aprinderea lumanarelelor de Hanuka la Camin, am primit vizita doamnei Shelly Hugler Livne, adjunct al sefului  Misiunii Diplomatice a Statului Israel in Romania, si a doamnei Rina Djerassi, consul. A fost o  atmosfera neprotocolara, ne-am simtit ca in familie. Dealtfel doamna Hugler  a venit impreuna cu fiul ei, un copil dragalas de cativa anisori, care ne-a uimit, dovedindu-se un bun cunoscator al binecuvantarile la aprinderea lumanarelelor si al cantecelor traditionale de Hanuka. Oaspetii au fost insotiti de dr. Mona Bejan din conducerea CEB.
                   Hanuka 5776, zile de mare bucurie pentru rezidentii Caminului Rosen. 

                
                    

                    
                    
                     
                    
               
               
               
               

    

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire