VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 10 martie 2016

MEDI WECHSLER DINU LA 107 ANI.

          8 martie 2016- Casa Artelor (81)
          
          Primaria Sectorului 3 Bucuresti impreuna cu Casa de Cultura Casa Artelor a organizat o manifestare omagiala  VARSTELE TINERETII, expozitie de pictura, ale doamnei Medi Wechsler Dinu - colega noastra de la Caminul Rosen - care a implinit frumoasa varsta de 107 ani. 
          La vernisajul expozitiei, Alice Barb directoarea Casei de Cultura - vadit emotionata - declara "este extraordinar ca la varsta domniei sale este atat de tanara, atat de frumoasa si atat de luminoasa. Un exemplu clar ca arta ingenunchiaza timpul".
          I-a inmanat apoi doamnei Medi un urias  buchet cu 107 trandafiri rosii. De asemenea Primaria Sectorului 3 i-a acordat o Placheta Aniversara pe care scrie : " Se acorda doamnei Medi Wechsler Dinu creator de frumos si un reprezentant al generatiei interbelice de artisti romani la implinirea varstei de 107 ani, pentru contributia remarcabila la dezvoltarea artei si culturii nationale. Cu admiratie si pretuire "
          Doamna Luiza Barcan, critic de arta, a facut o prezentare a operei doamnei Medi. Au luat cuvantul de asemenea  Katia Zaharlieva nepoata sarbatoritei, precum si Iudit Ardeleanu din partea rezidentilor Caminului Rosen.Eu am relatat o intelegere care exista intre mine si doamna Dinu.  Cand Medi Dinu a implinit 100 de ani, eu aveam 90 de ani si i-am facut o urare :
                 La un veac aniversare
                 Eu v-am scris o poezie
                 Cand voi face si eu suta
                 Sa-mi scrieti ...   dumnevoastra mie.
            Doamna Medi mi-a promis. Au trecut de atunci 7 ani si suntem in grafic. Sper ca pana la urma sa ne tinem amandoi de cuvant.
           Medi Wechsler Dinu a fost in verva a raspuns  la numeroase intrebari, printre altele a declarat, cu umor: "sunt foarte emotionata ... sper sa va placa, dar sunt mult mai in varsta decat eram in pozele mele".
                Numerosii participanti au admirat picturile expuse, uleiuri, acuarele, desene. 
8 martie 2016- Casa Artelor (9) 
8 martie 2016- Casa Artelor (51) 
8 martie 2016- Casa Artelor (3)

8 martie 2016- Casa Artelor (16) 
8 martie 2016- Casa Artelor (1) 
8 martie 2016- Casa Artelor (74) 8 martie 2016- Casa Artelor (64) 
8 martie 2016- Casa Artelor (35)



             

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire