VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 22 martie 2016

O INITIATIVA EXCELENTA

     
                      
    La noi la Camin primim adesea vizita unor grupuri, fie ca e vorba de Generatia de Aur de la JCC, de copii de la gradinita GAN EDEN, de elevi dela scoala LAUDER REUT sau de studenti de la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala. De fiecare data ne bucuram foarte mult.
           Recent am avut o vizita inedita, un grup de rezidenti de la Caminul de batrani DON ORIONE din comuna Voluntari. Am avut placerea sa-i cunoastem pe sotii Luiza si Achim Nan, Voichita Padureanu, Gicu Bularda, Elena Companeanu, Constanta Mirion si multi altii. Erau insotiti de Iulia Radu (animatoare), Mariana Viasiu (psiholog), calugarita Sora Luiza si 2 infirmiere.
             Dorotea Weissbuch le-a urat bun venit, apoi am oferit oaspetilor un scurt program cu momente din viata la Caminul Rosen, program prezentat de Andra Dicu psiholog.  Ioseph Cotnareanu a povestit despre momentele de indoiala la inceput, cand a venit la Camin si despre  sentimentele actuale de satisfactie, Marius Armasu a recitat versuri scrise de Josette Maidanek, Dorotea a relatat momente din pregatirea unor spectacole, Margareta Eschenazi despre animalele de companie pe care le hraneste zilnic, iar eu am prezentat un monolog cu privire la batranete (din spectacolul nostru "Corp la corp"). De asemenea am facut o prezentare a venerabilei noastre colege Medi Dinu care a implinit 107 ani, domnia sa raspunzand la o serie de intrebari. A fost o atmosfera de calda amicitie intre noi si oaspeti - neasteptata intre oameni care se intalnesc pentru prima data. S-au adresat numeroase intrebari reciproce. In mod spontan, Gicu Bularda (un "tanar" de peste 90 de ani) de la Caminul din Voluntari, a cantat si a dansat, in aplauzele celor prezenti. In final s-a desfasurat si un fel de test "recunoasterea unor melodii de alta data", la care a participat toata lumea.
               Ne-am despartit incantati de cunostinta -  cu promisiunea de a ne revedea.
               A fost o initiativa excelenta a directoarei noastre dr. Nicoleta Oprea.
         
         

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire