VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 19 octombrie 2016

UN CONCERT MEMORABIL LA CAMINUL ROSEN.


         O dimineata mohorata de toamna,vreme rece,vant puternic, a plouat toata noaptea, ploua si acum...

        Atmosfera trista bacoviana.            

        Si totusi, pentru noi cei de la Caminul Rosen a fost o zi minunata ! 

        Am avut oaspeti dragi.  Corul HAZAMIR si formatia KLEZMER BAND ne-au oferit  un concert memorabil, muzica in ebraica, in idis si desigur in romaneste.

        Corul HAZAMIR a deschis concertul cu cantece variate,  unele cunoscute, altele noi : Et haim, Aleluia, Avot, etc. Solistii Mihaela Cunita, Rica si Tony - niste voci admirabile - ne-au delectat.

        In  continuare formatia KLEZMER BAND ne-a incantat cu diferite melodii, intr-o interpretare  plina de umor, ne-a entuziasmat.

        Unele melodii mai vechi  ne-au trezit sentimente de nostalgie, altele dinamice au facut ca rezidentii nostri sa sustina ritmul, batand din palme.  Ca tinerii !  Cantece, precum  "Idl mit am fidel" sau "Foaie verde grina bleter", le ascultam deseori in copilaria mea

         La unele melodii am fredonat si noi refrenul "Od tiree kama tov iie, bashana abaa". Maestria solistelor Arabela Neazi, Geni Brenda si Carmrn Iovitu a fost rasplatita cu aplauize prelungite.

           Un cuvant de apreciere deosebita pentru Bogdan Lifsin dirijorul si animatorul acestor formatii muzicale despre care s-a dus vestea si peste hotare. .

            Mii de multumiri acestor vechi prieteni ai Caminului Rosen, mai ales ca ne-au promis ca vor reveni in curand.     



1 comentarii:

Blogger Cristina a spus...

Sunteți la fel de molipsitor de optimist ca acum un an când v-am cunoscut. Ma bucur că aveti in continuare evenimente care răspândesc bucurie in camin si scrieti cu aceeasi pasiune si perseverență pe blog. Din când în când, mai ales când simt nevoia de putina motivatie, va mai răsfoiesc "postarile"! Multă sănătate tuturor, Cristina Spiru (TVR)

21 octombrie 2016 la 11:44  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire