VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

vineri, 4 noiembrie 2016

EXPERIENTA INEDITA .

                       Billedresultat for spital                

                    Recent am trait o experienta inedita : am fost internat la spital.  
             In viata mea am stat in spital doar 2 zile,  in 2004 - la varsta de 85 de ani - cand am fost operat de hernie, asa  incat nu stiam prea multe despre situatia din spitale. Dar ca un cetatean dornic sa fie bine informat citesc ziarele si urmaresc emisiunile de radio si televiziune.
              Prin urmare, ce am aflat eu din mass-media despre spitale ?
             "Pacientul adus la urgenta cu ambulanta a asteptat 3 ore pana cand medicii s-au ocupat de el" -  "Bolnavii sunt terorizati de soareci" -   "O batrana de 80 a fost legata de pat la terapie intensiva" -  "Femeie mutilata de un medic nepriceput"- "In spitalele din Romania se moare cu zile"- "Spitalul groazei" Sunt numai cateva dintre stirile mai recente. 
             Eu nu pot sa  sustin ca toate acestea sunt neadevarate. Nu cunosc situatia si nu am argumente, dar am impresia ca se face o generalizare cu care nu pot fi de acord. Sunt convins ca in fiecare zi medicii salveaza viata multor oameni. Este posibil desigur ca undeva intr-un spital oarecare sa se fi intamplat si situatii negative, dar avalansa de astfel de stiri creaza o impresie de cangrena generalizata. Nu odata, am citit  ca "sistemul medical din Romania este la pamant". Chiar asa sa fie ?
              In aceste conditii, as minti daca as spune ca atunci cand dr. Steliana Anghel m-a anuntat ca urmeaza sa fiu internat la spital pentru niste investigatii, am sarit in sus de bucurie. Sincer, mi s-a facut puricele cat o inima ...
   PS.
Urmeaza : "Cum a fost la Spitalul Elias".
                                Billedresultat for spitale     
             

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire