VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 9 ianuarie 2017

LA CAMINUL ROSEN A FOST MARE VESELIE-HANUKA 5775 


     Se afișează
          
           La Caminul Rosen, victoria Macabeilor a fost comemorata in mod deosebit. Au fost  8 zile de mare veselie, 8 zile de mare bucurie. Am participat la numeroase actiuni traditionale la sinagoga Caminului, la Clubul nostru si am fost invitati la diferite manifestari organizate de FCER, BEC si  JCC. 
           Pe terasa clubului a stralucit zi si noapte o MENORAH uriasa.  In zilele de Hanuka am avut oaspeti de seama veniti sa petreaca aceasta sarbatoare in mijlocul nostru : Eduard Kupferbsrg, rabinii Rafael Shaffer si Naftali Deutch, dr. Mona Brejan director DASM, Risha Deutch si altii.
            In fiecare zi am aprins, dupa datina, lumanarele. In prima seara aceasta onoare mi s-a facut  mie, in  calitate de decan de varsta - 97 de ani. In alta zi lumanarelele au fost aprinse de dragalasa  prietena mea  Miriam Deutch in varsta de 4 anisori.  Trebuie sa recunosc ca ea a fost mai impresionsanta, rostind cu glas cristalin "... SE ASA NISIM LAAVOITEINU, BAIAMIM AHEM BIZMAN AZE".
             Ne-am bucurat de un concert cu melodii de Hanuka oferit de cantorul Emanuel Pustzai - voce si pian - si de flautistul Tudor Iacob.  O placuta surpriza ne-a facut Bogdan Lifsin si formatia sa despre care s-a dus vestea peste hotare. Ne-au incantat cu un concert variat, avand ca soliste pe  Arabela  Neazi si Jeni Brenda de la TES.                        
            In zilele de Hanuka am ascultat un frumos concert a israelienilor  Perl Tuker acompaniat de Elor Velner- la pian care ne-au vizitat cu un grup al organizatiet Chabad.           
            Alaturi de noi a venit de Hanuka si Maia  Morgenstern care a cantat, a dansat, pur si simplu ne-a electrizat cu harul ei.  S-au prins in hore tineresti impreuna cu distinsa oaspete Dorotea , Mihaela, doamna Saler,  Vili si multi altii    
           Sa mentionam ca dr. Nicoleta Oprea directoarea Caminului ne-a oferit la fiecare, dupa traditie, Hanuka geld - din ciocolata, un dreidl, precum si un pachet cu tot felul de fructe si dulciuri.
           La toate aceste actiuni  au  participa si colegi ai nostrii crestini care locuiesc la Camin, precum familia Balalau, doamna Bradatan, domnul Savoiu si altii. Avand in vedere ca in aceste zile ei sarbatoreau Craciunul, le-am  urat din partea noastra sarbatori fericite.
           Recunostiinta noastra FCER, CEB, Organizatiei CHABAD, JCC pentru aceste zile minunate.
Fotografia postată de Risha Deutsch.

Fotografia postată de Risha Deutsch.0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire