VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 26 mai 2018

UN NOU EVENIMENT DEOSEBIT.

           
         Rezidentii Caminului Rosen au fost invitati de catre  doamna director Roxana Trestioreanu la scoala de vara Bucuresti 2018 a "European Academy of Participation", pentru a relata despre spectacolele teatrale scrise si interpretate de noi. Au fost de fata studenti si masteranzi originari din Anglia, Franta, Germania, Spania, Olanda, Japonia, Mexic, Siria, Singapore.
        Ce este European Academy of Participation ?
        Reuneste 10 organizatii de invatamant superior din Europa  cu facultati de arta si cultura care isi propun sa contribuie la crearea unui climat in care oamenii sa convietuiasca in pace si buna intelegere,  respectandu-si reciproc diferentele dintre ei. Ele considera ca arta este o cale fundamentala pentru construirea unui spatiu cultural comun, pentru faurirea coeziunii sociale.
          Katia Pascariu care a indeplinit rolul de translator a facut o scurta prezentare a modului cum a luat fiinta, in urma cu aproape noua ani, proiectul de arta comunitara "Varsta 4",
prin care un grup de tineri artisti, regizori, dramaturgi, actrite si coregrafi si-a propus sa schimbe perceptia generala despre batranete si sa puna in valoare pe calea artei  amintirile noastre, ca martori ai istoriei Romaniei din secolul trecut.    
           In continuare, Cotnareanu, Ardeleanu, Dorotea, Margareta, Mihaela si subsemnatul am povestit despre diferite aspecte ale colaborarii noastre, uneori dificile, alteori hazlii, am prezentat si un tablou din spectacolul "Domicili instabil". 
          Ni s-au adresat intrebari despre munca noastra inainte de a ajunge la Camin si a deveni actori,  despre felul cum aceasta activitate a influentat moralul nostru.  S-au spus cuvinte frumoase de apreciere pentru performantele noastre si am fost aplaudati in repetate randuri.

         Pe toata durata intalnirii a domnit o mare veselie, iar aplauzele entuziaste ale studentilor ne-au facut sa fim mandrii de performantele noastre. 
       Sa mentionam ca mai multi student, artisti plastici, ne-au desenat portretul.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire