VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 9 mai 2018

MARI EMOTII SI.RECUNOSTINTA..

            Fotografia postată de Adi Gueron.
            O zi insorita de primavara si plina de mari bucurii pentru mine.
         Am  fost profund emotionat de modul cum a fost sarbatorita  la Caminul pentru persoane varstnice dr. Moses Rosen, ziua de 2 mai, Ziua tinreretului din Romania.      
          Stiti de ce ?
          Pentru ca 2 mai este  ziua mea de nastere si Caminul Rosen - marea mea familie -  a hotarat sa fiu sarbatorit intr-un cadru festiv, tinand seama  ca am implinit 99 de ani, desigur o performanta.
         A fost mare veselie. Au rostit multe cuvinte de apreciere despre mine  Roza Brumfeld, aflata in vizita la Camin, directorul Gaetano Perrotta si directorul Alexandru Pavel. In cuvantul sau, bunul meu prieten Joseph Cotnareanu a spus "asteptam cu nerabdare anul 2019 cand vom sarbatori centenarul lui Pompiliu".  Mare raspundere pe umerii mei, mai ales ca deja au trecut cateva zile  din anul 100 si a inceput numaratoarea inversa. Mi-au adresat felicitari numerosi rezidentii si multi prieteni din personalul administrativ al Caminului. Am primit urari chiar de la fosti lucratori ai Caminului Rosen, unii dintre ei locuind in prezent peste hotare. 
       Absolut impresionant si onorant, am primit mesaje cu urari de la FCER, DASM, JCC, TES, publicatia Realitatea Evreiasca, etc. O surpriza deosebit de placuta, am primit urari de la Dan Ben Eliezer fostul ambasador al Israelului in Romania. 
         Trebuie sa subliniez totodata ca printre cei care m-au felicitat au fost unii foarte tineri, chiar elevi de liceu, pe care i-am cunoscut la diverse evenimente.
         Sunt un om fericit !
         Cand ajungi la anii mei, majoritatea rudelor, prietenilor, cunostintelor cu care ai trait acesti ani au plecat din aceasta lume si ai sentimentul ca ramai tot mai singur. In ce ma priveste, fata de asemenea manifestari de prietenie, categoric nu este cazul meu.
           Stimati  prieteni, va multumesc din suflet si va asigur de recunostinta mea. La randul meu va urez  tuturor sa ma depasiti ca varsta.
               

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire