VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

luni, 14 iunie 2010

CRISTIAN - IUNIE 2010 ( 1 )




Dupa un an de "munca intensa "am avut parte de un concediu binemeritat .Dl. director Gaetano Perrotta ne-a trimis in Tabara de la Cristian .Au fost 7 zile de vis !
Ca a fiu mai concret , sa incercam un scurt bilant .
Peisaj natural de munte de un pitoresc remarcabil , conditii meteorologice favorabile ,masa excelenta ,comportamentul personalui ce deservea tabara , la inaltime .Si mai ales - deosebit de important-un program cultural - educativ - distractiv deosebit de variat .
Acest program a cuprins o expunere foarte documentata prezentata de dl. Selomo - un cetatean israelian - despre Iudaism,Antisemitism si Statul Israel astazi , apoi diferite auditii muzicale pentru toate gusturile ,un matineu de poezie ,un concurs cu intrebari de cultura generala, un recital de muzica israeliana si nu numai , oferit de Radu Captari si o intalnire cu o profesoara de educatie fizica care ne-a determinat pe toti sa executam cu mare voiosie diferite exercitii de gimnastica .Sa adaugam apoi adunarile formate spontan pentru a dezbate teme din cele mai felurite , pentru a depana amintiri sau pentru a spune bancuri pline de haz .
Si n-am terminat ! Am participat la o excursie la Sibiu si la Complexul balnear de la Ocna Sibiului , apoi la inca o excursie la Brasov si Poiana Brasov.Pentru 7 zile e super ,
Trebuie sa mentionez ca grupul nostru al celor de la Caminul Rosen am fost permanent inconjurati de toti , cu sentimente de prietenie si intelegere
.Se cuvine acum sa facem si cateva aprecieri personificate .In primul rand dna. Sanda Wolf sefa si totodata inima acestei tabere , argint viu , omniprezenta s-a implicat in cele mai mici amanunte pentru a fi sigura ca totul se desfasoara in cele mai bune conditiuni .
A avut si sansa unor colaboratoare de nadejde de la Caminul Rosen :dna. Rodica Dumitrache si dra. Irina Predutoiu ambele experte in actiuni de socializare,gata oricand sa ajute pe cineva in nevoie si permanent preocupate sa asigure o buna dispozitie generala .S-au bucurat de simpatia tuturor .Si au fost multi , din Bucuresti , Ploiesti ,Timisoara si Bacau .
Indeplinesc o datorie de onoare , exprimand sentimente de adanca recunostiinta fata de organizatorii taberii FCER si JCC din Popa Soare .
Catre sfarsitul taberii am avut parte de un eveniment cu totul deosebit , o mare onoare pentru noi si o foarte placuta surpriza : venirea in mijlocul nostru a presedintelui FCER dr. Aurel Vainer .Am petrecut alaturi de domnia sa 2 seri minunate de discutii libere, amicale absolut neprotocolare de care ne vom aminti mereu cu mare bucurie.Dar despre acestea in mesajul urmator .

Etichete:

2 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

22 iunie 2010 la 23:34  
Anonymous Anonim a spus...

Bravo organizatorilor, bravo personalului, batranete linistita participantilor si sa ajunga cu totii cu bine la 120 de ani

25 iunie 2010 la 03:10  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire