VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 13 octombrie 2010

FLEXIBLE II

Salonul Galben de la Camin s-a dovedit neincapator pentru numerosii rezidenti , dar si invitati dinafara - care au venit sa vada filmul FLEXIBLE II
video colaje despre dans de Paul Dunca si Maria Draghici
Am asteptat cu multa curiozitate evenimentul , fiind informati ca vom avea mari si placute surprize .Dar realitatea a depasit cu mult asteptarile noastre . N-a fost numai despre dans .
Inchipuiti-va ca printre personajele principale ale filmului au aparut Dna. Medi , Iudith , Marieta , dl. Carabat si altii care au depanat amintiri si si-au spus parerea in legatura cu diverse probleme ale vietii .Toti au aparut , nu in roluri secundare , ci mare pe tot ecranul , in primplanuri foarte reusite , absolut naturale .Nici nu banuiam ca avem printre noi asemenea talente care au devenit vedete de film .
Sa va spun ca ne-a placut enorm - este chiar de prisos .E de la sine inteles.
Dar trebuie remarcat ca muzica , ritmul , culoarea ,totul in pasi de dans , demonstrand o bogata imaginatie si maiestrie artistica s-au impletit armonios intr-un montaj plin de nerv ce ne-a incantat .A fost o prezentare tinereasca , de gandire si inlantuire a imaginilor potrivita cu secolul XXI .O prezentare complexa a societatii contemporane care ne-a pus serios pe ganduri .
Suntem diferiti ca aspect fizic , deosebiti ca varsta , obiceiuri sau conceeptii de viata , dar toti avem dreptul la existenta , la o exprimare libera .Tocmai aceasta diversitate constituie , de fapt , o mare bogatie a societatii umane .
Dupa ce-am vazut FLEXIBLE II am inteles mai bine ca si noi cei varstnici constituim o componenta importanta a societatii actuale , avand dreptul si obligatia de a ne exprima . Avem si noi un cuvant de spus .Si un cuvant pretios , deoarece reprezinta o experienta de o viata acumulata in timp .Am inteles ca nimeni nu trebuie desconsiderat sau marginalizat Fiecare dintre noi este o particica din tezaurul de valori al omenirii .Cu totii trebuie sa contribuim activ la progresul societatii contemporane .
Bravo Paul ! Bravo Maria !
Voi si prietenii vostri tai ati realizat un film de la care avem si noi multe de invatat .
Va multumim !

Etichete:

1 comentarii:

Anonymous Andreia Saveanu a spus...

Buna ziua, am intrat pe blog-ul dvs si am ramas impresionta de asistenta medicala si programele concepute pt pacientii internati in acest camin.Mama mea este sotia unui domn evreu Saveanu Raul Rosel, care din pacate a trecut in nefiinta acum multi ani.Are 86 ani acum, se deplaseaza greu, cu baston, insa nu mai poate locui singura.As dori foarte mult,daca s-ar putea sa o internez in acest camin unde ar avea cu cine socializa, ar avea asistenta medicala de specialitate 24 ore din 24.Mentionez ca tatal meu si bunicul meu au trait experienta nefericita de a fi in trenurile mortii in Iasi in 1944.Bunicul meu din pacate a si murit in acele zile groaznice. Va atasez aici adresa mea de e-mail si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati trimite detalii suplimentare legate de conditiile internarii in camin si despre costul lunar perceput acolo precum si daca s-ar incadra ca si sotie de evreu sa se poata interna acolo. Cu deosebita stima Andreia Saveanu Adresa de mail este andreiasaveanu@yahoo.com

23 octombrie 2010 la 08:43  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire