VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

vineri, 3 decembrie 2010

O ZI DE MARE SARBATOARE


Anul acesta am sarbatorit prima zi de Hanuka 5571 in conditii cu totul si cu totul deosebite .
In primul rand am avut oaspeti de seama : Paul Schwartz vice presedinte al FCER - care ne-a transmis un salut calduros si urari din partea presedintelui FCER dr. Aurel Vainer -prim rabin Selomo Sorin Rosen , Erwin Simsensohn presedinte CEB ,Shai Orny director JCC ,Janina Ilie , Sasa Ionescu si multi altii .
Am avut de asemenea in mijlocul nostru cu acest prilej numerosi voluntariFCER - mai multi ca niciodata - condusi de Silvian Horn si Monica Lazarescu , precum si membrii din Generatia de Aur de la Clubul de zi JCC condusi de Sanda Wolf .
A luat cuvantul Gaetano Perrotta directorul Caminului care a transmis un salut de bun venit si felicitari cu ocazia sarbatorii de Hanuka , exprimand bucuria noastra de a fi impreuna .
Prima lumanarica de Hanuka a fost aprinsa de prim rabinul Selomo Sorin Rosen asistat de prim cantorul Iosif Adler .Domnia sa avorbit apoi despre insemnatatea sarbatorii de Hanuka , sarbatoarea luminii .
Un bogat program artistic au oferit formatiile JCC conduse de Adrian Gueron .
Astfel corul YAHAD dirijat si acompaniat de Bogdan Lifsin a interpretat numeroase cantece traditionale de Hanuka ,precum si melodii populare romanesti .
De asemenea un grup de tineri actori au prezentat piesa de teatru " Aniversarea "in regia dnei. Mirela Stoian .
In incheiere , formatia de dansuri HORA condusa de Gabriela Bucatica a prezentat o suita de dansuri israeliene , dintre care cel cu lumanarele aprinse ne-a impresionat profund .
Oaspetii au oferit rezidentilor Caminului felicitari foarte frumoase , si dupa traditie gogosi ,precum si dulciuri , fructe , suc , diferite reviste ilustrate .
Datorita lui Silviu Vexler intrega manifestare a fost transmisa in eter si a putut fi vizionata in direct de cei care au internet , la adresa LIVE.FCER.RO care transmite toate manifestarile importante ale FCER .
In final am luat masa impreuna cu totii , intr-o adevarata atmosfera de de sarbatoare si buna dipozitie ,delectandu-ne cu bunatati pregatite de dna. Mihaela si echipa sa de arta culinara .
Sa mai mentionam ca atat sala de mese cat si salonul galben unde a avut loc festivitatea au fost impodobite cu tot felul de insemne de Hanuka , ghirlande din hartie colorata confectionate de rezidentii nostri , baloane etc. prin grija dnei Rodica,drei. Irina si a lui Ilie , psihologul nostru .

A fost o zi de mare bucurie , o zi de mare sarbatoare
HANUKA SAMEAH !

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire