VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 29 ianuarie 2011

O VORBA DIN BATRANI .

In mod normal viata noastra cunoaste in evolutia ei 5 etape principale de dezvoltare , in ordine copilaria , adolescenta , tineretea , maturitatea si senectutea .
Se intampla insa un fenomen tare ciudat .Unii tineri cauta sa para mai in etate si unele persoane in etate se straduiesc sa para mai tinere .
In adevar , vezi adesea adolescenti - baieti si fete , inca pe bancile scolii - care sunt plini de ei , afiseaza o siguranta de sine care nu e deloc recomandata de putina lor experienta de viata .Au de multe ori chistocul de tigara in coltul gurii sau dau pe gat cu dezinvoltura , paharele de tarie cu multe stele .Asa au vazut ca fac cei mari si vor sa para la fel .Nu-si dau seama , ca starnesc ilaritate si isi pun sanatatea in pericol .Bietii de ei !
O sa ziceti dumneavoastra : sunt tineri si n-au minte !
Asa o fi!
Intalnim frecvent insa - cum am spus - si cazul invers .Barbati in etate care se imbraca cu tot felul de haine fistichii , se tund cu creasta de cocos sau se comporta ca niste craidoni . De asemenea femei care au trecut de mult de tinerete care poarta fuste mini , decolteuri provocatoare si pantofi cu toc cui de 15 cm.
Toti acestia se zbat ,ca lumea sa creada ca sunt inca tineri .Dar este o iluzie , ei sunt numai ridicoli , de plans .
Acum ce mai ziceti dumneavoastra ? Ei nu mai sunt tineri si atunci , de ce nu au minte ?
Un lucru este sigur , orice incercare de a parea altceva decat suntem in realitate , este sortita esecului . Deci sa parcurgem toate etapele vietii pe rand caci fiecare din ele are bucuriile sale si sa le traim din plin .Dar toate la vremea lor !
O vorba din batrani ne invata : cine nu este frumos la 20 de ani, puternic la 40 de ani si intelept la 60 de ani nu mai este niciodata , nici frumos , nici puternic , nici intelept !

Etichete:

1 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Felicitari pt spectacolul de la Teatrul Evreiesc!Fantastic!!!!!Bravo!!!Silviana,actrita

30 martie 2011, 10:20  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire