VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 10 februarie 2011

DUMNEAVOASTRA , CE PARERE AVETI ?
Cine nu a admirat , in zori de zi un rasarit de soare purpuriu , undeva in creierul muntilor ?Este un spectacol extraordinar !
Cine nu a ramas extaziat , privind un apus de soare violet ,intr-o seara senina de vara , la malul marii ? Este de asemenea o priveliste fantastica !
Fara indoiala , natura s-a dovedit un mester neintrecut al culorilor si imaginilor care ne infrumuseteaza viata , si ne umplu inimile de bucurie .Sa recunoastem ca ea a faurit un univers magnific plin de armonie , ca pe toate le-a zamislit cu mare har si in cea mai deplina ordine .
De pilda , omul care este creatia suprema a naturii poate fi considerat cu siguranta ca o reusita de varf o realizare desavarsita , o perfectiune .
Perfectiune , am spus ? Sa avem iertare , am gresit .Caci , dupa parerea mea ,in ce priveste omul natura a comis o mare eroare .O eroare profund regretabila .
E drept a dotat omul cu calitati exceptionale . Frumusete , putere , curaj , entuziasm ,pasiune , iata numai cateva .Dar i le-a dat la tinerete , adica atunci cand nu prea are minte , nici experienta si nici intelepciune .Si ca urmare de multe ori iroseste calitatile cu care a fost inzestrat de natura .
Iar la batranete , cand a dobandit experienta si intelepciune , ce folos ? Nu mai are putere , nici entuziasm , nici pasiune .Nu mai, poate sa faca mare lucru .
Bine , bine , veti zice . E si normal ca sa fi mai intai tanar si la urma batran .
Aveti dreptate .asa se intampla logic acum .Dar am o ideie indrazneata : ce ar fi daca ne-am naste batrani , deci cu o bogata experienta , cu intelepciune -si apoi in continuare , pe masura ce trece timpul sa devenim din ce in ce ...mai tineri ?
Dumneavoastra , ce perere aveti ?

Etichete:

2 comentarii:

Anonymous Anonim a spus...

Destept articol.Jos palaria! sunteti de milioane! daca ar fi dupa noi...

12 februarie 2011, 01:06  
Anonymous Anonim a spus...

Buna seara,

Va multumim pentru gandurile profunde si analitice care ne incanta sufletul! Ne fac bine si sunt bucuroasa ca v-am cunoscut. Va doresc ca in continuare sa gasiti mereu puterea de a scrie si de a fi increzator in Viata si Frumos!

Fiti binecuvantat,
Anamaria Isabella Simion

27 martie 2013, 12:34  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire