VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

marți, 26 ianuarie 2016

"COLABORARE ARTISTICA" TES-CAMINUL ROSEN..


           
          

       Maia Morgenstern director al TES este o veche prietena a Caminului Rosen. Ca urmare s-a creat  intre rezidentii  Caminului  Rosen si TES, o admirabila, sa-i zicem ... "colaborare  artistica".
      Cum se desfasoara aceasta "colaborare", extrem de benefica pentru noi ?
      In primul rand suntem invitati la diferite spectacole ale teatrului. Am vazut astfel piesele : Miss Daisy si soferul ei, Yentl, Stele ratacitoare, Purim spil, Dinastia Efros, si altele. Deasemenea diferite vedete de la TES vin la Camin si ne ofera mini-spectacole, momente vesele, asteptate totdeauna cu mare interes.
      Insasi Maia -  marea doamna a teatrului romannesc - vine deseori la noi si ne incanta cu demonstratiile ei de maestrie artistica.
      In cadrul "colaborarii" ... la randul nostru am prezentat pe scena TES,  piesa "Moses stories", scrisa si interpretata de rezidentii Caminului Rosen.
      "Colaborarea" TES-Caminul Rosen a debutat in forta in 2016. Am primit recent vizita unui trio de exceptie : Alexandra Fasola - declarata la Gala Uniter, cea mai buna actrita din Romania in anul 2013 - Iolanda Covaci si  Geni Brenda. Am ascultat cu deosebita placere Povestiri indiene, tibetane si  japoneze (Alexandra Fasola), poezii de Ion Pribeagu si un monolog in limba idis si romana din spectacolul "Romanul unui om de afaceri" (Iolanda Covaci), versuri de Marin Sorescu, precum si melodiile "Cum e oare dragostea" de Margareta Paslaru si "Life is a cabaret" din repertoriul Lizei Minnelli (Iolanda Covaci) De mult nu ne-am distrat si nu am ras cu atata pofta.
     Sa mentionam pe Cezar Galescu maestru de sunet si Oana Monica Nae care in calitate de PR a filmat evenimentul.
     Oaspetii ne-au promis ca vor reveni, promisiune intampinata cu ropote de aplauze. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire