VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

miercuri, 3 februarie 2016

CIORBERIA VII

            
           
         Niciodata nu e prea tarziu sa traiesti momente  de mare bucurie !
          Rezidentii Caminului Rosen am  fost invitati de JCC la Concursul de arta culinara CIORBERIA - aflat la cea de a saptea editie. Pentru mine era o premiera, n-am mai fost niciodata la un asemenea concurs. M-am bucurat tare mult.
         Inca de la intrarea in sala mare din Popa Soare, in aer pluteau arome imbatatoare si apetisante, care aveau sa fie curand verificate si pe cale gustativa. Au fost 23 de concurenti, respectiv gospodine individuale, dar si  echipe familiale -  mama, tata si un copil - care avea uneori doar cativa anisori.  S-a organizat dealtfel si o intrecere speciala  pentru  copiii de la JCC. si cei de la gradinita GAN EDEN. In sala am observat un stand cu tot felul de condimente israeliene care a fost luat cu asalt atat de concurenti, cat si de cei veniti sa aleaga pe castigatori.
        Ca la orice concurs a existat si un juriu, avand in frunte doi maestrii bucatari bine cunoscuti - Catalin Scarlatescu si Sorin Bantea. Acestia au avut o misiune foarte grea, sa aleaga dintre atatea feluri de ciorbe, supe, crème, borsuri, care cu legume, care cu pui, cu ciuperci, cu taitei, cu perisoare, cu visine sau cu dovleac.
        Am aflat si un lucru nou, ca o crema  poate fi  servita si  intr-o chifla uriasa scobita. Cel putin asa am fost asigurati ca fac brazilienii.
        Dar sa va informam  cine au fost premiantii, in ordinea anuntata de juriu.
        Premiul III, Anette Vainer - ciorba de varza - delicioasa !
        Tot premiul III, Delia si Cristian Badea - Ciorba artistului - excelenta !
        Premiul II, Adriana si Alexandra Amir (vreo 4-5ani) - ciorba de peste, crap, stiuca si biban - sa-ti lingi buzele ! 
        Premiul I,  Eugenia si Erik Behar - harira marocana - nemaipomenita !
        S-a acordat si un premiu special al publicului, Serena Adler - supa de dovleac (marak diat) - nemaiintalnita !
        Au fost acordate premii si copiilor, care erau in culmea fericirii.
        Concursul s-a incheiat cu o salba de melodii populare romanesti oferita de apreciata interpreta Mioara  Barsan. Cei prezenti au intins o hora.
        Animatorul permanent al concursului - Adi Gueron -  si de data asta a fost la inaltime, mai ales ca avea pe cap o tichie cum poarta bucatarii, inalta de o juma' de metru.
        La plecare colegii mei de la Camin - Bibi, Mihaela, Veronica, Ionut, chiar si Andra mi-au marturisit ca a fost o actiune extreme de gustoasa. De acord ! Asteptam nerabdatori.. editia a VIII-a !

     

   

   


    

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire