VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

sâmbătă, 5 martie 2016

CAMINUL ROSEN OBIECT DE STUDIU LA FACULTATEA DE SOCIOLOGIE.

           

                 Facultatea de sociologie si asistenta sociala din Bucuresti este o institutie de prestigiu unde se studiaza  evolutia proceselor sociale si a relatiilor interumane. Una din temele careia i se acorda o importanta deosebita este cea a a oamenilor de Varsta a Treia.
                  Ne amintim cu mare placere de vizita pe care anul trecut un grup de profesori si studenti ai facultatii a facut-o la Caminul Rosen. S-au interesat in special de formele de socializare pe care le folosim pentru a mentine un moral ridicat in randul rezidentilor.
                 Recent am primit o invitatie de a prezenta in fata studentilor facultatii, unul din spectacolele scrise si interpretate de rezidentii nostri, in cadrul Proiectului de Arta Comunitara "Varsta 4", care urmareste schimbarea perceptiei despre batranete. Acest proiect a fost initiat de catre un grup de tineri artisti voluntari : David Schwartz, Michaela Michailov, Monica Marinescu, Paul Dunca si Katia Pascariu.
               Invitatia ne-a fost adresata de catre lector universitar dr. Claudia Ghisoiu.
                 Am prezentat spectacolul "POST SCRIPTUM".  Sala arhiplina cu studenti, dar si profesori a fost pentru noi un stimulent puternic.  Iudit Ardeleanu, Dorotea Weisbuch, Margareta Eschenazi, Marius Armasu si subsemnatul ne-am prezentat parca, mai bine ca niciodata. Spectatorii foarte atenti, evident interesati au rasplatit cu aplauze entuziaste prestatia noastra, iar  la final au oferit flori doamnelor.
                Dupa  incheierea spectacolului au urmat discutii. Ni s-au pus intrebari despre cum era viata in trecut, despre cum vedem noi schimbarile din prezent, s-au facut aprecieri asupra spectacolului, etc. La randul nostru, am facut marturisiri legate de procesul de creatie, am dat amanunte despre evenimentele povestite si am vorbit despre proiectele de viitor.
               A fost o atmosfera extrem de emotionanta, atat pentru noi, cat si pentru spectatori ...  Sunt convns ca multi dintre spectatori, urmarind spectacolul nostru ... s-au gandit la bunicii lor.  Este semnificativ, ca la final, multumindu-ne pentru prezentarea spectacolului, Claudia Ghisoiu, abea isi stapanea lacrimile.
               O experienta de neuitat !
       
Fotografia postată de Gazeta De Artă Politică.

              

              


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire