VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 25 ianuarie 2018

CE FRUMOASA ESTE VIATA !

            Viata noastra la Caminul Rosen se deosebeste fundamental de cea altor semeni de aceiasi varsta cu noi.
        In primul rand nu avem nici o grija. Probleme curente precum aprovizionarea, prepararea hranei, curatenia locuintei, spalatul rufelor, reparatiile la lumina, televizor, la radio, la instalatiile sanitare, la calorifer,  la computer, etc. etc.
n-au disparut ...  dar le rezolva alti.
          In al doilea rand, problemele de sanatate - inevitabile la varsta noastra -  se rezolva cu  cu promptitudine si eficenta, la un nivel profesional superior. Avem trei medici si o farmacista cu o indelungata experienta care sunt ajutate de numeroase asistente medicale si infirmiere. Beneficiem de supraveghere medicala 24 de ore, non stop.
            In sfarsit, avem la dispozitie un club dotat cu aparatura moderna unde se desfasoara zilnic o bogata activitate de socializare, cultural-educativa. Avem expuneri pe teme foarte variate, dezbateri, ateliere de creatie, concursuri, jocuri de societate, vizionari de filme, auditii muzicale, etc. care implica un numar important de rezidenti. Am realizat sapte spectacole de teatru, scrise si interpretatede noi.Ne bucuram desprijinul unui grup de artisti, iar spectacolele nu au fost prezentate doar in fata colegilor, ci si in afara, la Teatrul Evreiesc de Stat, la Centrul National al Dansului, la Teatrul Foarte Mic si .  la Teatrul Macaz. Am fost invitati sa prezentam un spectacol in fata studentilor de la Facultatea de Sociologie. Despre Caminul nostru  s-a scris in presa, s-au facut emisiunu de radio si televiziune. De asemenea am participat la diferite filmari.
               Cand eram tanar ascultam cu drag o melodie populara "Ce frumoasa este viata". Am invatat ca viata poate fi frumoasa si la batranete.

  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire