VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 25 ianuarie 2018

PENNY

          Am trait zilele acestea o mare surpriza, o experienta de viata extraordinara ! Suna  cam ciudat la anii mei. Dupa un secol de existenta  extrem de zbuciumata - in care am avut parte de tot felul experiente -  era greu de crezut ca mai pot apare surprize, sau noi experiente de viata extraordinare.
         Si totusi !
         Am fost solicitat de regizorul Andrei Amarfoaie sa particip la o filmare impreuna cu Cabral, binecunoscutul si indragitul star de  televiziune. 
         In primul rand, am avut ocazia sa cunosc niste oameni minunati, artisti daruiti cu har, profesionisti cu o bogata experienta, dedicati cu pasiune artei lor, mereu in cautarea perfectiunii.
        In al doilea rand, am aflat cate ceva din secretele unei arte complexe, care se desfasoara in echipa si impune o organizare extrem de minutioasa. As compara o filmare -  din punct de vedere al rigurozitatii si exactitatii, pana in cele mai mici amanunte - cu o actiune militara, iar regizorul, argint viu, este un fel de sef al Marelui Stat Major.
        Inca o remarca. Un minut de filmare inseamna practic, zeci si zeci de ore de munca incordata si  de inalta calificare. S-au facut numeroase reluari si chiar atunci cand regizorul se arata in sfarsit multumit, spunand "bravo, acum a fost foarte bine" ...  adauga "mai facem odata".
        Un moment culminant pentru mine a fost cand dupa sapte ore de filmare, regizorul a spus cu glas tare "domnul Pompiliu Sterian a terminat filmarea " si toti cei prezenti au inceput sa aplaude. Am fost coplesit.
        Le multumesc tuturor pentru acceasta intamplare cu adevarat extraordinara. Va ramane in amintire, ca unul din evenimentele cele mai placute din viata mea.

1 comentarii:

Blogger Alina Bucur a spus...

Datorită acestei reclame am ajuns pe blogul dumneavoastră. Sunteți o legendă! Felicitări pentru tot ce ați realizat până acum și mult succes în continuare! Sănătate, numai bine!

27 ianuarie 2018 la 10:00  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire