VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

joi, 26 aprilie 2018

A VENIT PRIMAVARA LA CAMINUL ROSEN..

                    
         Nu ma refer doar la faptul ca soarele stralucea puternic, cerul era senin, iar parcul caminului a inverzit. Primavara a venit la Caminul Rosen si  prin vizita unui grup de copii israelieni care locuiesc in Romania "C Teen Chabad". Au intre 9 si 12 ani si desfasoara numeroase activitati sociale, cultivand  valori umane si sentimente de prietenie. 
           Au venit la noi ca sa ne cunoasca si au adus tot felul de flori pe care sa le plantam impreuna in parcul Caminului.   
           Asa am avut ocazia sa-i cunoastem pe Liam, Roni, fratii Shira si Ofir, Amit, Noia Estroly si Noia Temili. Liderii grupului sunt Ruth Zandani (studenta anul IV la medicina) si Nitan Solomon elev clasa XI. Sunt niste copii minunati. Foarte sociabili, isteti, vioi, nici urma de timiditate. S-au dovedit priceputi la gradinarit si plini de imaginatie in cadrul jocurilor pe care le-am  organizat impreuna. A fost pentru noi o zi de mare bucurie. Multumim din toata inima, Risha Deutsch.
            Sa adaugam ca la aceasta sarbatorire a primaverii au venit si multi copii ai personalului administrativ al Caminului, inclusiv copiii directorului Gaetano Perrotta. Cred ca numarul copiilor aproape a egalat numarul rezidentilor aflati in parc.
            Copilasii sunt primavara vietii. Alaturi de ei ne-am simtit si noi mai tineri.
           Primavara ne-a adus si alte bucurii, o surpriza foarte placuta din partea conducerii Caminului. In parc a fost amenajat un mic iaz. Ingenios, a aparut si un izvor care alimenteaza iazul cu apa. Parca suntem in varf de munte. Speram sa apara si pesti.
          Daca am sa mentionez ca a fost de fata si dr. Mona Bejan, dtrector DASM n-am spus nimic nou, domnia sa este prezenta mereu la bucuriile noastre si nu numai. De asemenea a fost prezenta Sara Vechsler din partea CEB. Intalnirea s-a incheiat cu un picnic delicios!    
               
                           

                               
                               

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire