VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

vineri, 9 martie 2018

ZIUA FEMEII - SURPRIZA

 
         8 martie este ziua cand toata  lumea sarbatoreste FEMEIA - mama, sotia, iubita, fetita, nepoata - sexul frumos. De fapt au fost mereu lupte grele pentru ca femeile sa fie considerate egale in drepturi cu barbatii. Sa fim sinceri, nu s-au terminat nici pana azi.
         La noi la Camin insa, situatia este total diferita. Numarul femeilor fiind mult mai mare decat al barbatilor, trebuie sa luptam ca barbatii sa fie egali in drepturi cu femeile ... Bineinteles ca glumesc.
        In realitate, noi barbatii suntem mai puternici si asta se vede la masa, unde barbatii mananca mult mai mult. Doamnele au mare grija de silueta si arata mult mai tinere.
        De fiecare data, cu ocazia zilei de 8 martie, noi barbatii am pregatit colegelor noastre o mica festivitate cu cu flori, glume, muzica si dans. Anul acesta, conducerea Caminului  ne-a informat scurt treceti in program "8 MARTIE, ZIUA FEMEII - surpriza "
        Dimineata la club au fost urari traditionale, mici daruri, diferite melodii legate de Ziua Femeii. Despre surprizele conducerii nimic. Am plecat la masa cam nedumeriti.
        Aici a aparut marea surpriza. Aveam niste bucatari noi ! Purtau niste sorturi rosii pe care scria cu litere aurii CHEF PERROTTA si CHEF PAVEL. Sa fie niste rude ale directorilor nostri sau doar o potriveala de nume ?
        Marea surpriza a fost insa ca pe langa meniul anuntat : ciorba, gratar si prajitura a aparut un fel in plus -  paste la cuptor (carne de vita, legume, oua) preparat de directorii nostri. A fost un deliciu.
       Am inteles de ce in dimineata respectiva, directorii nostri nu au fost de gasiti la birou ... erau la bucatarie.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire