VARSTA A PATRA

Un proiect de artă comunitară desfășurat de tangaProject împreună cu rezidenții căminului Moses Rosen.// Obiectivele sale sunt schimbarea receptării asupra bătrîneţii, stimularea creativităţii în grup, învățarea împreună, documentarea și arhivarea istoriilor personale și colective.// Blogul "VARSTA A PATRA" este editat de Pompiliu Sterian, rezident, împreună cu echipa tangaProject. El documentează desfășurarea proiectului și viața de zi cu zi din căminul Moses Rosen.

vineri, 9 martie 2018

AL PATRULEA DEBUT


          
            Se implinesc 12 ani de cand am venit la Caminul Rosen ; aveam pe atunci 87 de ani.
            Ma gandeam ca aici voi avea parte de o viata linistita, fara stresul permanent al grijilor cotidiene, curatenia locuintei, aprovizionarea cu alimente, mersul la Nufarul pentru spalarea rufelor, rezolvarea reparatiilor aparute la televizor, la frigider, la instalatiile sanitare, programarea la medicul de familie atunci cand apar probleme medicale si multe altele.
             Trebuie sa recunosc ca asteptarilor mele, in marea lor  majoritate, s-au implinit. Una singura insa, nu prea. Din fericire !  
             Este vorba de presupunerea mea ca la Camin voi avea parte de o viata linistita. Adica voi avea timp berechet sa citesc mai multe carti interesante, sa ascult muzica, sa dezleg cuvinte incrucisate, sudoku, etc. In realitate nu am timp deloc. Nu reusesc sa fac,  tot ce as vrea sa fac. De fapt nu am renuntat la toate placerile despre care vorbesc mai sus, dar ele nu sunt singurele mele preocupari. Au aparut numeroase alte activitati care imi umplu viata de zi cu zi, unele cu totul neasteptate, reprezentand debuturi.       
               Prieteni de nadejde ai Caminului Rosen,  David, Schwartz,  Mihaela Mihailov, Monica Marinescu, Paul Dunca si Katia Pascariu, despre care am vorbit de multe ori, au reusit o premiera gramaticala. De regula un nonagenar conjuga verbul a debuta numai la timpul ... mai mult ca prefectul ; eu insa si alti colegi din Camin - chiar mai in varsta ca mine -  l-am conjugat la prezent. Si culmea am avut succes, am fost aplaudati. Despre spectacolele noastre s-au scris cronici ample in presa, s-a vorbit la radio si la televiziune. As adauga si faptul ca nu numai ca am jucat, am scris si diferite texte pentru aceste spectacole, unele in versuri.
               Al doilea debut. Afland ca stiu sa lucrez la calculator (am invatat aici la Camin, mai mult babeste), David mi-a propus sa facem un blog - nici nu stiam ce inseamna asta. Receptiv din fire am acceptat imediat. Si asa a aparut blogul "varsta 4", unde relatez in special despre viata noastra la Camin. In presa s-a scris ca sunt cel mai batran blogger din Romania. Pot sa mentionez ca pana in prezent am scris peste 300 de mesaje si s-au inregistrat aproape 160.000 de vizionari de pe tot globul.
Am capatat o notorietate pe care nu am avut-o cand era in plina activitate.
                Ca urmare , al treilea debut. Am primit o solicitare sa particip - alaturi de celebrul Cabral - la un spot publicitar pentru supermarketul PENNY. Aceasta reclama apare in prezent pe multe canale de televiziune, in cadrul campaniei "100 de ani de Romania"
                 A aparut al patrulea debut. Compania germana REWE care detine reteaua de magazine PENNY a reeditat recent volumul lui Constantin Bacalbasa intitulat "Dictatura gastronomiei - 1501 feluri de mancare" si m-a invitat sa particip la acest eveniment, respectiv sa relatez despre arta culinara in trecut, despre bacaniile si restaurantele de alta data, in general despre viata in Bucurestiul interbelic. Am impresia ca am gresit pe undeva, caci la sfarsit mai multe doamne si domnisoare care au cumparat cartea mi-au cerut autografe. 
                  Repet, sunt fericit ca nu am o viata "linistita". Pregatim in prezent un nou spectacol .

                        
         

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire